Proč zrovna Airbrush?

Airbrush pistole ušetří při malování miniatur v plastikovém modelářství obrovské množství času. Zároveň je její použití tak snadné, že profesionálních výsledků lze dosáhnout jen s trochou praxe. Díky tomu je možné dokončit větší množství figurek, vozidel a budov v krátkém čase.

Jak Airbrush funguje?

Airbrush pistole používá stlačený vzduch k rozprašování jemných vrstev barvy na povrch, který má být natřen. Používají se k nejrůznějším účelům a jsou k dispozici v různých velikostech. V plastikovém modelářství je airbrush pistole obvykle příruční variantou, která je připojena ke kompresoru pomocí hadice. Ten zásobuje stříkací pistoli stlačeným vzduchem.

Kompletní sady airbrush pro začátečníky

Pokud s airbrushem zatím nemáte žádné zkušenosti, jsou pro začátek vhodné základní sady. Díky nim obdržíte veškeré potřebné náčiní, abyste mohli začít rovnou stříkat. Základní sada s kompresorem dostojí svému názvu. Obsahuje barvy, kvalitní stříkací pistoli a malý kompresor.

Airbrush kompresor s velkými nádržemi

Kvalitní kompresor výrazně usnadňuje malování airbrushem. Silnější výkon zabraňuje zasychání zbytků barvy. Kompresor třídy Standard má velkou nádrž a dokáže dodat dostatek stlačeného vzduchu pro celý proces malování. Není třeba dělat přestávky na doplňování nádrže, což umožňuje dosáhnout přesných výsledků, při kterých není nic ponecháno náhodě.

Čištění airbrush pistole

Airbrush pistoli je třeba po každém použití vyčistit. My doporučujeme Čistič Airbrush Clean, který odstraní i odolné zbytky barvy. S praktickou čisticí sadou je následná práce hotová během chvilky. Zůstane vám tím tak více času, který můžete věnovat dalšímu projektu.

Jak správně naředit barvu do pistole?

Každá barva je jiná, a proto nejlepším řešením je zkoušet a zkoušet. Obecně platí, že barva by měla být naředěna na konzistenci plnotučného mléka. Dejte si ale pozor, abyste barvu nepřeředili, to by jste na ploše vytvářeli kolečka barvy. Nebo naopak, pokud barvu dostatečně nenaředíte, povrh vašeho modelu bude samá krupička.

Jaký tlak do stříkací pistole?

Na tuto otázku, stejně jako na tu předchozí neexistuje správná odpověď. Každá stříkací pistole je jiná, a proto je potřeba zkoušet a zkoušet.

Jak seřídit stříkací pistoli?

U každé pistole by naleznete příbalový leták, který vám popíše produkt a jak správně airbrush pistoli použít.

 

Zpět na přehled článků
Načítám