Abrex Škoda 1201 (1956) - Veřejná Bezpečnost - KováCZECH

Sestavený kovový model vozu Škoda 1201 kompletně vyrobený v České republice!

Kód 1: 143LEK-718XA
2 495 Kč cena s DPH
Vyprodané
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 0ks
Popis produktu
Parametry

Sestavený kovový model vozu Škoda 1201 kompletně vyrobený v České republice!

Škoda 1201 byl lehký užitkový vůz, vyráběný od roku 1955 do roku 1961. Jednalo se modernizovaného nástupce lehkého užitkového automobilu střední třídy Škody 1200. Škoda 1201 se vyráběla v několika karosářských variantách - čtyřdveřový sedan, kombi, dodávka, pick-up, sanita či pohřební vůz. Vyrobených bylo 33 472 kusů a většina těchto vyrobených vozů byla exportována. Maximální rychlost tohoto vozu dosahovala 90 km/h.

Tato exkluzivní limitovaná edice legendárního vozu Škoda 1201 (1956) v provedení Veřejné bezpečnosti, která byla vyrobena o celkovém počtu 300 kusů, je druhým modelem z unikátní série KováCZECH, pod kterou naši sběratelé najdou nejen ojedinělé číslované limitované edice s kovovým podvozkem, kovovým certifikátem a mnoha dalšími hodnotnými detaily, ale také jedinečnou investiční příležitost do budoucna!

Unikátní série KováCZECH: Když se řekne slovo Matchbox, každý si jistě vybaví hlavně legendární malinkatou krabičku s autíčkem uvnitř, která odpovídá rozměrům typické krabičky od zápalek. Tato roztomilá a v Anglii vyráběná autíčka, která na socialistickém trhu byla víceméně nedostatkovým zbožím, byla za dob tehdejšího Československa velice vyhledávaným zbožím a (nejen) mezi jedinci, kteří podlehli jejich sběratelské mánii, se dočkala i lidového výrazu - tzv. angličáky. Pod pojmem angličák se standardně skrývají kovové modely aut, za jejich produkcí stojí nejen výše zmíněná společnost Matchbox, ale i další výrobci jako jsou Dinky, Corgi nebo Husky. Tato autíčka mají mnohaletou tradici - jejich výroba pochopitelně probíhala, jak už samotné pojmenování napovídá, v anglických továrnách a při jejich výrobním procesu se využívala tradiční zinková slitina ZAMAK. Tradiční angličák se vyznačoval nejen kovovou karosérií, ale také kovovým podvozkem, ale protože bohužel nic netrvá věčně, následným přesunem výroby z anglických továren do těch čínských kovový podvozek postupně vymizel ... no a právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že na onu tradici navážeme při výrobě našich (v České republice kompletně vyráběných) modelů a to unikátní sérií KováCZEC! Pod touto sérií sběratelé najdou nejen ojedinělé číslované limitované edice s kovovým podvozkem, kovovým certifikátem a mnoha dalšími hodnotnými detaily, ale také jedinečnou investiční příležitostí do budoucna!

Parametry:

  • Měřítko: 1:43

  • Značka: Abrex Exclusive

  • Série: KováCZECH

  • Časové zařazení: 60. - 90. léta

  • Materiál: Kov / plast

  • Značka vozidla: Škoda

  • Model vozidla: 1201

  • Označení: Veřejná Bezpečnost

  • Speciální popis: Kovový podvozek - KováCZECH

  • Země původu: Vyrobeno v České republice

  • Limitovaná edice: ano

  • Počet kusů limitované edice: 300

Balení: 1 ks
Měřítko: 1:43
Nejoblíbenější modely: Škoda
Typ: Sestavené modely
Načítám